گام های اجرایی در همکاری با میزبان
در اجرایی شدن اتصال نیازهای صنعت به توانمندی های جامعه علمی، به طور کلی دو بازیگر اصلی نقش دارند. طرف اول صنعت متقاضی است که در طی مسیر، اعلام نیاز و همچنین تضمین خرید محصول (اعم از خدمت، کالا یا دانش فنی تولید شده) را عهده دار خواهد بود و طرف دیگر شتابدهنده است که فرآیندهای شناسایی، تیم سازی و حمایت های اولیه از تیم ها جهت رسیدن به محصول نهایی را برنامه ریزی و اجرا می کند. براین اساس گام های اجرایی این فرآیند به شرح ذیل خواهد بود:
اعلام نیاز
در این گام نیازهای فناوری پایه صنعت در قابل فرمهای مشخص اعلام نیاز (RFP) به همراه ضمائم فني (TDS) به شتابدهنده میزبان ارائه خواهد شد. در صورت تمایل صنعت، این فرآیند با همراهی کارشناسان فناوری مجموعه میزبان صورت خواهد پذیرفت.
شناسایی متخصصان راهبر و ارزیابی اعلام نیاز
در این مرحله شتابدهنده حل نیاز اعلام شده از سوی صنعت را با کمک شبکه متخصصان همکار امکان سنجی کرده و در صورت عملیاتی بودن آن با توجه به شرایط فنی، مالی، زمانی و حقوقی، طرحنامه (Proposal) اولیه به صنعت ارائه خواهد شد.
مذاکرات و عقد قرارداد تضمین خرید
شتابدهنده میزبان طی مذاکراتی با مدیران صنعت طرحنامه اولیه را پس از اعمال اصلاحات لازم به قرارداد خرید محصول، که در آن ویژگی ها و استانداردهای کیفی مد نظر صنعت، زمان تحویل محصول و قیمت نهایی مشخص شده باشد تبدیل میکند. در پایان این گام صنعت متعهد می شود در صورت تأمین محصول مد نظر متناسب با استاندارهای ذکر شده در قرارداد و در زمان معین، تعداد مشخصی از محصول را با قیمت تعیین شده از تیم فناور خریداری نماید. شتابدهنده نیز متعهد می شود طی فرآیند تیم سازی و شتابدهی محصول مورد نظر را در زمان مقرر و با قیمت ذکر شده در قرارداد به صنعت تحویل دهد.
تیم سازی و اجرای فرآیند شتابدهی
در این گام میزبان ضمن شناسایی و تیم سازی حول قرارداد منعقد شده، طی فرآیندی اقدام به تیم سازی کرده و با نظارت متخصصان همکار و از طرق مختلف، تیم فناور را در رسیدن به محصول مدنظر حمایت می کند.
تحویل محصول و پایان قرارداد
در این گام محصول تولید شده مطابق استانداردها و ویژگی های ذکر شده در قرارداد، به صنعت متقاضی تحویل داده خواهد شد.
سرمایه گذاری و توسعه
پس از یک همکاری موفق میان صنعت، شتابدهنده و تیم فنی دو مسیر برای ادامه کار وجود خواهد داشت که بنا به سیاست های صنعت و علایق تیم فناور قابل پیگیری است. راه نخست جذب اعضای تیم به صنعت و ایجاد خط جدید محصول در درون سازمان فعلی آن صنعت است. اما راه دوم مبتنی بر سرمایه گذاری هر سه طرف جهت توسعه دستاوردهای حاصل از انجام این قرارداد است. بدین ترتیب صنعت، شتابدهنده و تیم فناور طی مذاکراتی یک شرکت نوپا را بنا خواهند نهاد و هریک ظرفیت های موجود خود را در این مسیر به کار خواهند گرفت.
ارزش این شرکت ها عموما به دلیل سرعت بسیار بالای رشد در مدت کوتاهی چند برابر خواهد شد و می تواند مسیرهای درآمدی کاملا جدیدی را برای صنعت فراهم آورد.
بسیار عالی
ممنون
جالب بود