مزایای همکاری با میزبان
حل مسائل پیچیده
بسیاری از صنایع با مسائلی مواجهند که در شرایط فعلی حل آنها به دلایل مختلف برایشان به صرفه نیست و این امر موجب خروج بخشی از سرمایه های آنان از چرخه تولید ثروت می شود. در این راستا پرداختن به راه حل های فناورانه و حل مسائل از طریق توسعه دانش و فناوری یکی از راهکارهایی است که می تواند مسائل به ظاهر بغرنج و پیچیده را حل کند.
استفاده از ایده های نو
یکی دیگر از مشکلات صنایع بزرگ اشباع ایده و یا به بیان دیگر گیرافتادن مدیران شرکتها در راه حل های تکراری موجود و تلاش برای اصلاح و ارتقای آنها به جای ایده های تحول گرایانه است. از این نظر همکاری با مجوعه میزبان می توانند راهکارهایی تحولی جهت حل مسائل در اختیار صنایع قرار دهند. راهکارهایی دانش بنیان که قادر است به طور ناگهانی بسیاری از محدودیت های توسعه محصول را از سر راه شرکت بردارد و سهم بالای شرکت های سنتی از بازار را از آن خود کند.
ارتباط با نیروی خلاق و تازه نفس
یکی از مشکلات واحدهای منابع انسانی صنایع آن است که نیروهای خلاقی که آینده خود را در قالب های استخدامی صورت بندی نمی کنند، هیچگاه در مسیر جذب آنان قرار نمی گیرند. یکی از مزایای پلتفرم میزبان آن است که امکانی را فراهم می کند تا صنایع از ظرفیت های نیروهای خلاق و پرانرژی بدون درگیر شدن با اقتضائات کارمندی بهره گیری کنند.
کاهش هزینه های مدیریتی و سازمانی
نیروهای فناور عموما برای ادغام در فرهنگ سازمانی صنایع نیازمند صرف وقت و انرژی بسیاری هستند. دوره های شتابدهی میزبان به دلیل جدا کردن این فعالیت ها از ساختارهای رسمی سازمان اقتصادی، هزینه های مدیریتی و تنش های احتمالی ساختاری را بدون کاهش بازهی کاهش می دهند.
پوشش ریسک پروژهها
از دیگر چالشهای پیش روی صنایع در توسعه فناوری آن است که بسیاری از صنایع، به ویژه صنایعی که تجارب کمتری در زمینه تحقیق و توسعه دارند، به دلیل روبرو شدن با ریسک عدم موفقیت در ایجاد نوآوری و هزینههای آزمون و خطا، با تردید به سرمایه گذاری در این حوزه می نگرند. میزبان در تلاش است از طریق تعامل با شرکتها در قالبی قانونمند و شفاف و با ارائه تضامین حصول نتیجه و پوشش خسارتها، ریسک توسعه فناوری را برای صنایع کاهش دهد.
مزایای همکاری با میزبان برای جامعه علمی و فناور
تأمین متخصصان راهبر
شبکه متخصصان همکار شتابدهنده توسعه تکنولوژی میزبان متشکل از مجموعه وسیعی از افرادی است که علاوه بر تسلط لازم بر دانش آکادمیک مورد نیاز، تجربه اجرای پروژه های مشابه و مدیریت فرآیندهای آن را برعهده داشته اند. این متخصصان علاوه بر مشورت به صنعت در تدوین و تدقيق نیازهای فناوری پایه، تیم های فناور را نیز در مسیر رسیدن به محصول راهبری می کنند.
تأمین سرمایه بذری
هرتیم فناور برای رسیدن به محصول اولیه نیازمند سرمایه اولیه ای است که تبعا با ریسک همراه خواهد بود. تأمین این سرمایه و پوشش ریسک آن یکی از خدمات مجوعه میزبان است.
تأمین زیرساخت های لازم
یکی دیگر از خدمات، تأمین زیرساخت هایی است که تیم فناور برای اجرای پروژه به آنها نیازمند است. تأمین این زیرساخت ها از قبیل دفترکار، کارگاه، آزمایشگاه و … از خدمات شتابدهنده میزبان است.
شناسایی نیروهای توانمند و تیم سازی
در بسیاری موارد انجام پروژه نیازمند تشکیل تیم با تخصص های متنوع است که نیاز است فرآیندهایی جهت گردآوری افراد همچنین تشکیل تیم هماهنگ میان آنها طی شود. این امر یکی دیگر از خدمات مجموعه میزبان است که با اتصال به مجموعه های مختلف فناور خصوصا دانشگاه های برتر در کشور و همچنین تجربیات تیم سازی متعدد صورت می پذیرد.
مشاوره حقوقی و ارائه تضامین لازم در اجرای پروژه
یک قرارداد عموما پیچیدگی هایی دارد که باید هنگام عقد قرارداد با دقت مورد توجه قرار گیرد تا از رخدادهای نامطلوب آینده جلوگیری شود. همچنین تیم های فناور عموما بنا به دلایل مختلف امکان ارائه تضامین قابل اعتماد در عقد قرارداد را ندارند. حل این چالش ها و تأمین تضامین مورد نیاز قرارداد از دیگر خدمات شتابدهنده است.
گام های اجرایی
در اجرایی شدن اتصال نیازهای صنعت به توانمندی های جامعه علمی، به طور کلی دو بازیگر اصلی نقش دارند. طرف اول صنعت متقاضی است که در طی مسیر، اعلام نیاز و همچنین تضمین خرید محصول (اعم از خدمت، کالا یا دانش فنی تولید شده) را عهده دار خواهد بود و طرف دیگر شتابدهنده است که فرآیندهای شناسایی، تیم سازی و حمایت های اولیه از تیم ها جهت رسیدن به محصول نهایی را برنامه ریزی و اجرا می کند. براین اساس گام های اجرایی این فرآیند به شرح ذیل خواهد بود:
اعلام نیاز
در این گام نیازهای فناوری پایه صنعت در قابل فرمهای مشخص اعلام نیاز (RFP) به همراه ضمائم فني (TDS) به شتابدهنده میزبان ارائه خواهد شد. در صورت تمایل صنعت، این فرآیند با همراهی کارشناسان فناوری مجموعه میزبان صورت خواهد پذیرفت.
شناسایی متخصصان راهبر و ارزیابی اعلام نیاز
در این مرحله شتابدهنده حل نیاز اعلام شده از سوی صنعت را با کمک شبکه متخصصان همکار امکان سنجی کرده و در صورت عملیاتی بودن آن با توجه به شرایط فنی، مالی، زمانی و حقوقی، طرحنامه (Proposal) اولیه به صنعت ارائه خواهد شد.
مذاکرات و عقد قرارداد تضمین خرید
شتابدهنده میزبان طی مذاکراتی با مدیران صنعت طرحنامه اولیه را پس از اعمال اصلاحات لازم به قرارداد خرید محصول، که در آن ویژگی ها و استانداردهای کیفی مد نظر صنعت، زمان تحویل محصول و قیمت نهایی مشخص شده باشد تبدیل میکند. در پایان این گام صنعت متعهد می شود در صورت تأمین محصول مد نظر متناسب با استاندارهای ذکر شده در قرارداد و در زمان معین، تعداد مشخصی از محصول را با قیمت تعیین شده از تیم فناور خریداری نماید. شتابدهنده نیز متعهد می شود طی فرآیند تیم سازی و شتابدهی محصول مورد نظر را در زمان مقرر و با قیمت ذکر شده در قرارداد به صنعت تحویل دهد.
تیم سازی و اجرای فرآیند شتابدهی
در این گام میزبان ضمن شناسایی و تیم سازی حول قرارداد منعقد شده، طی فرآیندی اقدام به تیم سازی کرده و با نظارت متخصصان همکار و از طرق مختلف، تیم فناور را در رسیدن به محصول مدنظر حمایت می کند.
تحویل محصول و پایان قرارداد
در این گام محصول تولید شده مطابق استانداردها و ویژگی های ذکر شده در قرارداد، به صنعت متقاضی تحویل داده خواهد شد.
سرمایه گذاری و توسعه
پس از یک همکاری موفق میان صنعت، شتابدهنده و تیم فنی دو مسیر برای ادامه کار وجود خواهد داشت که بنا به سیاست های صنعت و علایق تیم فناور قابل پیگیری است. راه نخست جذب اعضای تیم به صنعت و ایجاد خط جدید محصول در درون سازمان فعلی آن صنعت است. اما راه دوم مبتنی بر سرمایه گذاری هر سه طرف جهت توسعه دستاوردهای حاصل از انجام این قرارداد است. بدین ترتیب صنعت، شتابدهنده و تیم فناور طی مذاکراتی یک شرکت نوپا را بنا خواهند نهاد و هریک ظرفیت های موجود خود را در این مسیر به کار خواهند گرفت.
ارزش این شرکت ها عموما به دلیل سرعت بسیار بالای رشد در مدت کوتاهی چند برابر خواهد شد و می تواند مسیرهای درآمدی کاملا جدیدی را برای صنعت فراهم آورد.
مهم و کاربردی
خوب و مفید